x
Bruiloft Aschwin & Ingeborg

Trouwen op kasteel de Keukenhof. Juist, bij de Keukenhof in Lisse. Wauw.

Het zou een geweldige dag worden…
’s Ochtends in het Washuis, naast het Kasteel, werd de bruid (en het bruidsmeisje) opgemaakt en hun haar gestyled. Ook de bruidegom kleedde zich daar om (aparte ruimte) en wat was het een mooi moment toen hij haar voor het eerst in die prachtige jurk zag.

De fotoshoot vond plaats in en om het kasteel natuurlijk. De tuinen lagen er schitterend bij, vol bloemen en fris groen. We hebben er vele mooi platen geschoten in een zeer relaxte sfeer, heerlijk!

Daarna naar een nabij gelegen stationshuis, waar een werkelijk beeldig koetsje op het bruidspaar wachtte. Die bracht hen terug naar het kasteel waar alle daggasten inmiddels op hen wachtten. Onder applaus en een regen aan zonnestralen (wat was het prachtig weer!) stapten ze uit. In een spectaculair mooie kamer waar iedereen net in paste, gaf de ambtenaar een mooie speech. Daarin vertelde hij over de herkomst en betekenis van een aantal gewoonten en etiquetten van een bruiloft: interessant!

Na de plechtigheid moest iedereen naar buiten voor de ringen. Op het gazon keek iedereen omhoog naar het bruidspaar dat op het balkon één voor één de ringen kreeg aangevlogen door verschillende roofvogels!! Heel, heel bijzonder. Daarna hebben we een schitterende groepsfoto buiten gemaakt en mocht de heerlijke bruidstaart aangesneden worden.

Daarna mochten we wederom naar buiten (ander gazon dit keer) voor de receptie met een spectaculaire roofvogelshow waar iedereen aan mee mocht doen. Aan het eind heb ik ook nog even een zeearend (8 kilo!) vastgehouden en in de ogen gekeken. Een heel bijzonder gevoel als je hem zo van dichtbij in de ogen kijkt…

Het diner was in het kasteel en er werd ontspannen en lang nagetafeld. Daarna toog iedereen naar het Koetshuis, verderop, waar het feest losbarstte tot na enen. Het bruidspaar werd uitgezwaaid, met sterretjes, en iedereen toch blij en voldaan naar huis/hotel/bed!

Aschwin & Ingeborg, dank jullie wel dat ik jullie bruiloft vast mocht leggen. De mate van details wat jullie allemaal bedacht en voorbereid hebben viel iedereen op, bijzonder!

Leave a reply
  x
  Bruiloft Eveline & Paul

  Weken was het matig en slecht weer geweest! En wat hadden we hem zitten knijpen,  de gehele receptie was buiten gepland.
  Wat denk je? Prachtig weer die dag, hoe kun je het zo plannen. Heerlijk zonnetje erbij, fantastische temperatuur voor eind april. Perfect!

  ’s Ochtends was ik bij Eveline thuis om het opmaken en aar stylen vast te leggen, daarna lukte het nog net om ook bij de Paul’s ouders langs te gaan. Hij logeerde daar en ik kon het vertrek in de stokoude Citroën (1910!!) vastleggen. Een prachtig moment toen hij in hun nieuwe huis zijn bruid van de trap zag afdalen: wat zag Eveline er schitterend uit! Daarna druppelden de laatste daggasten binnen en schoten we de familieportretten in de tuin, in de zon (!).

  Tijd om te vertrekken: Eveline werkt op een basisschool en die hebben we als eerste aan gedaan. Mooi onthaal door de kinderen van haar klas, zo lief! In de klas kadootjes, een glasje champagne 😉 met wat lekkers erbij en daarna op de foto op het schoolplein. Vervolgens zijn we naar de Westeinderplas gereden… En dan kom je erachter dat een Citroen van een eeuw oud geen versnellingen heeft. Gelukkig was het heerlijk weer dus genieten van de rit.

  Bij de Westeinderplassen hebben we de fotoshoot gehouden, inclusief de beroemde watertoren, het meer, de steiger en een prachtige, blauwe lucht! Daarna gauw weer in de auto om rustig richting de kerk te rijden.

  Op het moment dat ik daar aankwam stond het buiten al redelijk vol, gezellig! Er volgde een onthaal met applaus toen het bruidspaar arriveerde en door de haag van bezoekers naar de kerk liep.
  Binnen, in het mooie kerkje aan de Oosteinderweg (was het heerlijk koel), gaf Eveline’s vader haar met een grote glimlach weg aan Paul. Fantastisch om te zien.
  De ambtenaar van de burgerlijke stand sprak met veel plezier en engageerde de volle kerk en de speeches van beide moeders gaven diepgang en ontroering aan het moment. Daarop mochten Paul & Eveline elkaar het ja-woord geven en kwam Pauls kleine nichtje de ringen brengen. Na de ceremonie, buiten nog een mooie grote groepsfoto gemaakt en toen gingen we op weg naar de andere kant van Aalsmeer voor de receptie.

  Voor de receptie begon aten de daggasten de zelfgemaakte bruidstaart (!), werden er kado’s geschonken en gedichten voorgedragen met een lach en een traan.
  De receptie was buiten en het leek wel zomer, zo aangenaam! Iedereen genoot er zichtbaar van!

  Na het diner kwamen alle gasten voor het feest en stond de tent vol! Supergezellig en er werd gedanst dat het een lieve lust was!

  Tegen een uur of één nam het bruidspaar afscheid en ging het feest nog een klein uurtje door.

   

  Paul en Eveline, dank jullie wel dat jullie (en je families) mij zo opnamen in jullie midden, gedurende deze dag. Het was heel speciaal én supergezellig!

  Leave a reply
   x
   Pre-wedding shoot Eveline & Paul

   Voorafgaand aan hun bruiloft wilden Eveline & Paul graag een Pre-wedding shoot. Heel slim, want tijdens zo’n Love of Engagement of Pre-wedding shoot oefen je alvast hoe je lekker ontspannen op de foto kan staan. Zonde als je dat tijdens je trouwdag zou moeten oefenen, toch?

   Omdat ze uit de Kwakel komen, togen we naar het Amsterdamse Bos en wel naar het Bloesempark. Wauw, wat hadden we een mazzel: de kersenbloesems stonden precies in bloei, en hoe! Dus daar hebben we een aantal mooie platen geschoten en daarna zijn we door gewandeld, het halve bos door 🙂 Lekker ontspannen leerden we elkaar wat beter kennen en naderhand kon ik ze een mooi en afwisselend pakket foto’s sturen. Dankjewel Eveline en Paul, was een hartstikke gezellige middag!

   Leave a reply