x
Aikido Fukakusa-shihan

Na de foto’s van vorig jaar werd ik opnieuw gevraagd door Aikidoschool Amstelveen om een fotoreportage te maken. Fukakusa-shihan, een grootmeester, kwam een trainingsstage geven.

Iets meer dan 250 mooie foto’s leverde dat op, waarvan je hier een kleine selectie kunt bekijken (als collages). Klik daartoe in de afbeelding links van deze tekst, op het kleine icoontje met vier pijltjes rechts onderin.

Wil je wat meer zien? Dik 30 staan er op de Facebook-pagina. Mocht je ze allemaal willen bekijken, klik dan hier (Google+).

Leave a reply
  x
  Geslaagden Barlaeus

  Eind juni was het dan zover: de geslaagde leerlingen van het Barlaeus Gymnasium mochten hun diploma in ontvangst nemen! Ik was aanwezig om van een aantal een mooi portret te schieten.

  Het werktempo lag hoog, want de foto’s werden na afloop van de uitreiking gemaakt tijdens de borrel. En ja, dan moet zo’n portret even tussendoor. Geen probleem natuurlijk! Het leverde fraaie platen op, wat geholpen werd doordat de jonge mannen en vrouwen er tiptop uitzagen in hun mooie pakken en jurken! Een plezier voor een fotograaf om mee te werken.

  Een kleine impressie kun je zien door op het kleine icoontje met vier pijltjes te klikken, rechtsonder in de afbeelding die links naast deze tekst staat. Wil je meer zien? Je kunt alle foto’s vinden op mijn Facebook-pagina.

  Leave a reply
   x
   The Crucible

   Afgelopen vrijdag (4 april) toog ik naar een prachtige theatervoorstelling van The Crucible, naar het boek van Arthur Miller. Ik zou een reportage schieten van de voorstelling met acteurs, dansers, koor en orkest. Alleen het gevraagde plaatsje aan het gangpad met vrije zichtlijn ging helaas niet door. Hmm… Uitdaging. De uitdaging werd nog wat groter omdat er twee lange mannen voor me zaten! Ik ben zelf niet zo lang. Ze ontnamen me gedeeltelijk het zicht. Bovendien werden wijde shots op deze manier erg bemoeilijkt. Toch doe je op zo’n moment alles wat binnen je kunnen ligt én probeer je creatief om te gaan (en zelfs gebruik te maken van) de “obstakels” die op je (zicht)pad liggen. Of zitten in dit geval.

   Gelukkig vond ik in de pauze een andere plek: hoog en droog. Dat leverde ook bijzondere foto’s op, vanuit een heel ander perspectief dit keer. Ziehier een paar van de resultaten (klik op het pijltjes-icoontje rechts onderin de foto).

   Leave a reply
    x
    Jesaiah!

    Zondag een ontzettend leuke middagshoot gehad bij Anita en Oscar thuis in Amsterdam. Ze hebben net een nieuw kindje, een wolk van een zoon: Jesaiah!

    Wat een lief en schattig kereltje maar oh my, wat is ie al sterk: hij tilt nu z’n hoofdje al op en kijkt dan rustig in het rond. Lijkt erg op z’n vader 🙂

    Het uitzoeken en nabewerken van de foto’s gaat wat tijd in beslag nemen maar het zal de moeite waard zijn. Straks hebben ze alle vier (ook grote zus Letitia) een schitterende, blijvende herinnering aan die eerste tedere momentjes van hun pasgeboren zoontje/broertje. Anita en Oscar, veel liefs aan die kleine stoere en tot binnenkort!

    -niet iedereen wil de (evengoed mooie) foto’s van hun kleine baby met de hele wereld delen, dat verzoek eerbiedig ik, daarom een afbeelding van een andere baby-

    Leave a reply
     x
     Het verval van de zomervakantie

     Lokalen gevuld met leerlingen die, als het even meezit, ook nog hard aan het werk zijn. Of lege lokalen na schooltijd, of ’s avonds. Dat heeft iedereen wel gezien.

     Maar het moment dat de school echt verlaten wordt, wanneer de zomervakantie begint. Na een paar weken waarin al geen les meer wordt gegeven, lokalen voor andere doeleinden zijn gebruikt… Overal spullen staan: sommigen in afwachting van een nieuwe bestemming, anderen wachten op de schoonmakers die het af zullen voeren of lokalen die bijna geheel gestript zijn van wat ze leslokalen maken. In die periode vervalt de school een beetje, sterft een beetje af.

     Dat verval heb ik proberen vast te leggen in een serie HDR-opnames die ik bewerkte om die teloorgang, verlatenheid en achtergelaten chaos te benadrukken.

     Klik rechts onderaan in de foto (links van deze tekst) op het vergroot tekentje om deze fotoserie te bekijken.

     Show Comments (1)
      x
      Nieuwe website een feit

      Hoera, bij deze is de nieuwe website van DeeGee.net een feit. Het is de vierde inmiddels. Trots ben ik er zeker op, deze staat namelijk geheel in het teken van de foto’s: de foto’s worden groot afgebeeld, de tekst draait (bijna letterlijk) om de foto’s en de vormgeving, ach … woorden zijn eigenlijk overbodig. En dat is precies één van de doelstellingen voor deze nieuwe website geweest.

      Verder ben ik erg in mijn nopjes met het ontwerp en de vormgeving, met name die voor de Projecten en het Blog. En natuurlijk het beeldvullende Portfolio. Prachtig. Tijd om alles te gaan vullen met mooi beeld!

      Het Blog zal ik met name periodiek gebruiken, als er noemenswaardige zaken te vermelden zijn. De meeste activiteit zul je echter op Facebook vinden, daar komen veel vaker updates (acties, prijzen die te winnen zijn e.d.). Voor nu, veel plezier met rondkijken op de site.

      Mocht je iets mooi vinden, klik dan op het hartje. Een soort van “Like” op deze website, overigens zonder consequenties op andere sociale media en volledig anoniem. Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie of opmerking stuurt: gebruik daarvoor het Contact-formulier. Deze kun je ook gebruiken als je meer informatie wilt inwinnen of als je me wilt boeken voor een opdracht of project.

      Met hartelijke groet!
      Dennis

      Leave a reply