Klik foto of --> Read more »
x
Bruiloft Aschwin & Ingeborg

Trouwen op kasteel de Keukenhof. Juist, bij de Keukenhof in Lisse. Wauw.

Het zou een geweldige dag worden…
’s Ochtends in het Washuis, naast het Kasteel, werd de bruid (en het bruidsmeisje) opgemaakt en hun haar gestyled. Ook de bruidegom kleedde zich daar om (aparte ruimte) en wat was het een mooi moment toen hij haar voor het eerst in die prachtige jurk zag.

De fotoshoot vond plaats in en om het kasteel natuurlijk. De tuinen lagen er schitterend bij, vol bloemen en fris groen. We hebben er vele mooi platen geschoten in een zeer relaxte sfeer, heerlijk!

Daarna naar een nabij gelegen stationshuis, waar een werkelijk beeldig koetsje op het bruidspaar wachtte. Die bracht hen terug naar het kasteel waar alle daggasten inmiddels op hen wachtten. Onder applaus en een regen aan zonnestralen (wat was het prachtig weer!) stapten ze uit. In een spectaculair mooie kamer waar iedereen net in paste, gaf de ambtenaar een mooie speech. Daarin vertelde hij over de herkomst en betekenis van een aantal gewoonten en etiquetten van een bruiloft: interessant!

Na de plechtigheid moest iedereen naar buiten voor de ringen. Op het gazon keek iedereen omhoog naar het bruidspaar dat op het balkon één voor één de ringen kreeg aangevlogen door verschillende roofvogels!! Heel, heel bijzonder. Daarna hebben we een schitterende groepsfoto buiten gemaakt en mocht de heerlijke bruidstaart aangesneden worden.

Daarna mochten we wederom naar buiten (ander gazon dit keer) voor de receptie met een spectaculaire roofvogelshow waar iedereen aan mee mocht doen. Aan het eind heb ik ook nog even een zeearend (8 kilo!) vastgehouden en in de ogen gekeken. Een heel bijzonder gevoel als je hem zo van dichtbij in de ogen kijkt…

Het diner was in het kasteel en er werd ontspannen en lang nagetafeld. Daarna toog iedereen naar het Koetshuis, verderop, waar het feest losbarstte tot na enen. Het bruidspaar werd uitgezwaaid, met sterretjes, en iedereen toch blij en voldaan naar huis/hotel/bed!

Aschwin & Ingeborg, dank jullie wel dat ik jullie bruiloft vast mocht leggen. De mate van details wat jullie allemaal bedacht en voorbereid hebben viel iedereen op, bijzonder!

Klik foto of --> Read more »
x
Bruiloft Eveline & Paul

Weken was het matig en slecht weer geweest! En wat hadden we hem zitten knijpen,  de gehele receptie was buiten gepland.
Wat denk je? Prachtig weer die dag, hoe kun je het zo plannen. Heerlijk zonnetje erbij, fantastische temperatuur voor eind april. Perfect!

’s Ochtends was ik bij Eveline thuis om het opmaken en aar stylen vast te leggen, daarna lukte het nog net om ook bij de Paul’s ouders langs te gaan. Hij logeerde daar en ik kon het vertrek in de stokoude Citroën (1910!!) vastleggen. Een prachtig moment toen hij in hun nieuwe huis zijn bruid van de trap zag afdalen: wat zag Eveline er schitterend uit! Daarna druppelden de laatste daggasten binnen en schoten we de familieportretten in de tuin, in de zon (!).

Tijd om te vertrekken: Eveline werkt op een basisschool en die hebben we als eerste aan gedaan. Mooi onthaal door de kinderen van haar klas, zo lief! In de klas kadootjes, een glasje champagne 😉 met wat lekkers erbij en daarna op de foto op het schoolplein. Vervolgens zijn we naar de Westeinderplas gereden… En dan kom je erachter dat een Citroen van een eeuw oud geen versnellingen heeft. Gelukkig was het heerlijk weer dus genieten van de rit.

Bij de Westeinderplassen hebben we de fotoshoot gehouden, inclusief de beroemde watertoren, het meer, de steiger en een prachtige, blauwe lucht! Daarna gauw weer in de auto om rustig richting de kerk te rijden.

Op het moment dat ik daar aankwam stond het buiten al redelijk vol, gezellig! Er volgde een onthaal met applaus toen het bruidspaar arriveerde en door de haag van bezoekers naar de kerk liep.
Binnen, in het mooie kerkje aan de Oosteinderweg (was het heerlijk koel), gaf Eveline’s vader haar met een grote glimlach weg aan Paul. Fantastisch om te zien.
De ambtenaar van de burgerlijke stand sprak met veel plezier en engageerde de volle kerk en de speeches van beide moeders gaven diepgang en ontroering aan het moment. Daarop mochten Paul & Eveline elkaar het ja-woord geven en kwam Pauls kleine nichtje de ringen brengen. Na de ceremonie, buiten nog een mooie grote groepsfoto gemaakt en toen gingen we op weg naar de andere kant van Aalsmeer voor de receptie.

Voor de receptie begon aten de daggasten de zelfgemaakte bruidstaart (!), werden er kado’s geschonken en gedichten voorgedragen met een lach en een traan.
De receptie was buiten en het leek wel zomer, zo aangenaam! Iedereen genoot er zichtbaar van!

Na het diner kwamen alle gasten voor het feest en stond de tent vol! Supergezellig en er werd gedanst dat het een lieve lust was!

Tegen een uur of één nam het bruidspaar afscheid en ging het feest nog een klein uurtje door.

 

Paul en Eveline, dank jullie wel dat jullie (en je families) mij zo opnamen in jullie midden, gedurende deze dag. Het was heel speciaal én supergezellig!

Klik foto of --> Read more »
Pech…
15 november, 2015
x
Pech…

Tsja, soms zit het mee en soms zit het tegen. Oké, ik moet eerlijk zijn: het was beide. Plotseling begon mijn geliefde mac te haperen. Hoewel, haperen… hij sloeg steeds in één keer vast. Op de meest willekeurige momenten en vaak al tijdens het opstarten. Op dat moment was er ook niets meer mee te beginnen, behalve uitzetten. Soms draaide ie als vanouds, dagen achter elkaar. Foto’s editen, renderen en uploaden, zonder ook maar een kleine hapering. Dan sloeg ie twee uur lang achter elkaar vast tijdens het opstarten.

 

Ik heb gelukkig al mijn foto-opdrachten netjes af kunnen ronden (en op tijd) ondanks al het gehannes, de spanning – als ie er nu maar niet mee op houdt… – en de frustraties als dat toch gebeurde. Daarna heb ik hem naar een mac-specialist weggebracht die hem binnenste buiten keerde. Blijkt het euvel een probleem met de videokaart te zijn (die op het moederbord gebakken zit) dat voor dit model al 4 jaar bekend is! En waarvoor Apple een garantie-reparatieprogramma heeft. Alleen zitten we qua termijn net op het punt dat dat programma afloopt, of net niet. Spannende tijden, want bijna 1000 euro voor een reparatie heb ik er geloof ik niet voor over, hoewel een nieuwe me nog veel meer zou kosten 🙁

 

Dan ben ik blij dat dit het enige is waar ik me zorgen om hoef te maken: een weer werkend apparaat. Al mijn data staat gelukkig altijd goed (en dubbel) gebackupt! Foto’s, documenten, werk, administratie en weet ik veel wat nog meer… ik hoef me er geen zorgen om te maken. En dat is dan weer heerlijk.

Klik foto of --> Read more »
x
VOvA – Hyperion Lyceum

Het VOvA (Voortgezet Onderwijs van Amsterdam) is een bestuur van scholen uit het VO in Amsterdam. Voor de werving van leerlingen voor het Hyperion Lyceum (Amsterdam-Noord) waren zij op zoek naar geschikte foto’s voor hun website, flyers en posters. Het werd een ontzettend leuke opdracht met eerste klassers in een dynamische, leuke en bijzondere school. -update: het Hyperion Lyceum had de meeste aanmeldingen van alle VWO scholen in Amsterdam!- Klik op de foto voor een kleine impressie:

Klik foto of --> Read more »
x
Ruhrgebied

Een mooie trip gemaakt naar het Ruhrgebied. Daar staan een aantal prachtige (verlaten) industriegebieden, verlaten en deels verweerd… Een prachtige omgeving om HDR-foto’s en foto’s met lange sluitertijden te maken. Vooral ’s nachts!

Klik foto of --> Read more »
x
Familieshoot

De familie Hoogeveen uit Kudelstaart benaderde me voor een familieportret, als cadeau voor oma en opa: leuk! In de woonkamer zetten we de studio op en konden we los. Ze hadden zich goed voorbereid: er waren een aantal kleding”lijnen” op elkaar afgestemd en boven aanwezig. De sfeer was ontspannen en al gauw had iedereen de smaak te pakken, we klikten foto na foto weg. Altijd fijn om na levering te horen dat ze er zo blij mee zijn. Veel plezier met de mooie foto’s en bedankt voor de gezellige middag samen!

Klik foto of --> Read more »
x
Tess

Zo lief en zo klein, ik vergeet soms even hoe klein die handjes en vingertjes zijn. Voor Tess reisde ik af naar Amstelhoek waar ik hartelijk werd ontvangen. In de huiskamer hebben we de zithoek iets groter gemaakt, gewacht tot Tess weer lekker soezig in slaap viel en daarna konden we rustig foto’s gaan maken. Ze was een voorbeeldig modelletje. Tussendoor wilde ze nog even een flesje waarna ze weer heerlijk verder sliep.

En zeg nou zelf, is het geen modelletje? Ze siert de woonkamer inmiddels op een prachtig groot linnen doek, wauw!

Klik foto of --> Read more »
x
Actieportret Mattho

Mattho Mandersloot is Nederlands kampioen in Taekwondo, in de stijl-vorm (Poomsae). Hij wilde graag wat mooie foto’s hebben omdat diverse kranten, bladen en websites daar vaak naar vragen. Kun je er maar beter mooi op staan tenslotte. Daarop heb ik een sportzaal ingericht als studio want Taekwondo kent heel veel (vliegende) trappen, dus een beetje ruimte was wel wenselijk 🙂 Mattho had ook nog een tasje met dakpannen mee genomen…

De shoot zelf liep erg gemakkelijk en we hebben gezocht naar mooie, stijlvolle, creatieve beelden. Uitsmijter van de dag was de breektest, waar hij de dakpannen door midden moest slaan (en ik dat mooi vastleggen). Of dat is gelukt? Bekijk een paar van de foto’s maar!

Klik foto of --> Read more »
x
Het verval in de zomervakantie

Lokalen gevuld met leerlingen die, als het even meezit, ook nog hard aan het werk zijn. Of lege lokalen na schooltijd, of ‘s avonds. Dat heeft iedereen wel gezien.

Maar het moment dat de school echt verlaten wordt, wanneer de zomervakantie begint. Na een paar weken waarin al geen les meer wordt gegeven, lokalen voor andere doeleinden zijn gebruikt… Overal spullen staan: sommigen in afwachting van een nieuwe bestemming, anderen wachten op de schoonmakers die het af zullen voeren of lokalen die bijna geheel gestript zijn van wat ze leslokalen maken. In die periode vervalt de school een beetje, sterft een beetje af.

Dat verval heb ik proberen vast te leggen in een serie HDR-opnames die ik bewerkte om die teloorgang, verlatenheid en achtergelaten chaos te benadrukken.

Klik op de foto om de serie te bekijken.

Klik foto of --> Read more »
x
Pre-wedding shoot Eveline & Paul

Voorafgaand aan hun bruiloft wilden Eveline & Paul graag een Pre-wedding shoot. Heel slim, want tijdens zo’n Love of Engagement of Pre-wedding shoot oefen je alvast hoe je lekker ontspannen op de foto kan staan. Zonde als je dat tijdens je trouwdag zou moeten oefenen, toch?

Omdat ze uit de Kwakel komen, togen we naar het Amsterdamse Bos en wel naar het Bloesempark. Wauw, wat hadden we een mazzel: de kersenbloesems stonden precies in bloei, en hoe! Dus daar hebben we een aantal mooie platen geschoten en daarna zijn we door gewandeld, het halve bos door 🙂 Lekker ontspannen leerden we elkaar wat beter kennen en naderhand kon ik ze een mooi en afwisselend pakket foto’s sturen. Dankjewel Eveline en Paul, was een hartstikke gezellige middag!

Klik foto of --> Read more »
x
Familieshoot

De papa’s en mama’s hadden een mooi kado voor oma bedacht: een fotoshoot thuis met alle kinderen en kleinkinderen.

Nou, oma deed de deur open om me direct te melden dat ze er helemaal niet van hield om op de foto te gaan!
Geen enkel probleem natuurlijk (ik hou er zelf ook niet van om voor de lens te staan) dus we spraken af dat we het rustig op zouden bouwen en ik beloofde haar dat het allemaal goed zou komen.
Eerst de kleinkinderen, dan de kleinkinderen met papa’s en mama’s, etc. Oma zou er dan af en toe bij komen.

En wat denk je? Na afloop krijg ik te horen dat ze het gaandeweg leuk vond! Zie je wel? En een dikke dankjewel toe. Top!
Kijk en oordeel zelf maar: oma op de foto’s, ze heeft er volgens mij gewoon lol in.
Het allerleukste vind ik nog wel dat zij nu mooie foto’s aan de muur heeft hangen van haar met haar kinderen en kleinkinderen. Leuke en spontane foto’s, waar je graag naar kijkt en waar haar kleinkinderen ook (hopelijk) nog lang naar zullen kijken en van zullen genieten.

Klik foto of --> Read more »
x
Ilay

Wat een prachtig mannetje is Ilay. Net zo scherp en oplettend als z’n beide ouders, dus voor dit kereltje besloot om z’n oogjes toe te doen… We hebben een paar prachtige wakkere en slapende foto’s van hem gemaakt, ook in de honkbalhandschoen van papa (hoe cool). Kijk maar even naar een paar van de prachtige foto’s die we van hem mochten nemen!

Klik foto of --> Read more »
x
Aikido – Fukukusa Shihan

Na de foto’s van vorig jaar werd ik opnieuw gevraagd door Aikidoschool Amstelveen om een fotoreportage te maken. Fukakusa-shihan, een grootmeester, kwam een trainingsstage geven.

Iets meer dan 250 mooie foto’s leverde dat op, waarvan je hier een kleine selectie kunt bekijken (als collages). Klik daartoe in de afbeelding links van deze tekst, op het kleine icoontje met vier pijltjes rechts onderin.

Wil je wat meer zien? Dik 30 staan er op de Facebook-pagina. Mocht je ze allemaal willen bekijken, klik dan hier (Google+).

Klik foto of --> Read more »
x
Geslaagd!

Eind juni was het dan zover: de geslaagde leerlingen van het Barlaeus Gymnasium mochten hun diploma in ontvangst nemen! Ik was aanwezig om van een aantal een mooi portret te schieten.

Het werktempo lag hoog, want de foto’s werden na afloop van de uitreiking gemaakt tijdens de borrel. En ja, dan moet zo’n portret even tussendoor. Geen probleem natuurlijk! Het leverde fraaie platen op, wat geholpen werd doordat de jonge mannen en vrouwen er tiptop uitzagen in hun mooie pakken en jurken! Een plezier voor een fotograaf om mee te werken.

Een kleine impressie kun je zien door op de foto te klikken. Wil je meer zien? Je kunt veel foto’s vinden op mijn Facebook-pagina.

Klik foto of --> Read more »
x
The Crucible

Afgelopen vrijdag (4 april) toog ik naar een prachtige theatervoorstelling van The Crucible, naar het boek van Arthur Miller. Ik zou een reportage schieten van de voorstelling met acteurs, dansers, koor en orkest. Alleen het gevraagde plaatsje aan het gangpad met vrije zichtlijn ging helaas niet door. Hmm… Uitdaging. De uitdaging werd nog wat groter omdat er twee lange mannen voor me zaten! Ik ben zelf niet zo lang. Ze ontnamen me gedeeltelijk het zicht. Bovendien werden wijde shots op deze manier erg bemoeilijkt. Toch doe je op zo’n moment alles wat binnen je kunnen ligt én probeer je creatief om te gaan (en zelfs gebruik te maken van) de “obstakels” die op je (zicht)pad liggen. Of zitten in dit geval.

Gelukkig vond ik in de pauze een andere plek: hoog en droog. Dat leverde ook bijzondere foto’s op, vanuit een heel ander perspectief dit keer. Ziehier een paar van de resultaten (klik op de foto).

Klik foto of --> Read more »
Jesaiah
28 juli, 2015
x
Jesaiah

Zondag een ontzettend leuke middagshoot gehad bij Anita en Oscar thuis in Amsterdam. Ze hebben net een nieuw kindje, een wolk van een zoon: Jesaiah!

Wat een lief en schattig kereltje maar oh my, wat is ie al sterk: hij tilt nu z’n hoofdje al op en kijkt dan rustig in het rond. Lijkt erg op z’n vader :)

Het uitzoeken en nabewerken van de foto’s gaat wat tijd in beslag nemen maar het zal de moeite waard zijn. Straks hebben ze alle vier (ook grote zus Letitia) een schitterende, blijvende herinnering aan die eerste tedere momentjes van hun pasgeboren zoontje/broertje. Anita en Oscar, veel liefs aan die kleine stoere en tot binnenkort!

Klik foto of --> Read more »
Nieuwe website een feit
28 juli, 2015
x
Nieuwe website een feit

Hoera, bij deze is de nieuwe website van DeeGee.net een feit. Het is de vierde inmiddels. Trots ben ik er zeker op, deze staat namelijk geheel in het teken van de foto’s: de foto’s worden groot afgebeeld, de tekst draait (bijna letterlijk) om de foto’s en de vormgeving, ach … woorden zijn eigenlijk overbodig. En dat is precies één van de doelstellingen voor deze nieuwe website geweest.

Verder ben ik erg in mijn nopjes met het ontwerp en de vormgeving, met name die voor de Projecten en het Blog. En natuurlijk het beeldvullende Portfolio. Prachtig. Tijd om alles te gaan vullen met mooi beeld!

Het Blog zal ik met name periodiek gebruiken, als er noemenswaardige zaken te vermelden zijn. De meeste activiteit zul je echter op Facebook vinden, daar komen veel vaker updates (acties, prijzen die te winnen zijn e.d.). Voor nu, veel plezier met rondkijken op de site.

Mocht je iets mooi vinden, klik dan op het hartje. Een soort van “Like” op deze website, overigens zonder consequenties op andere sociale media en volledig anoniem. Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie of opmerking stuurt: gebruik daarvoor het Contact-formulier. Deze kun je ook gebruiken als je meer informatie wilt inwinnen of als je me wilt boeken voor een opdracht of project.

Met hartelijke groet!
Dennis

Vallen en opstaan
28 juli, 2015
x
Vallen en opstaan

Dat valt toch niet mee hoor, het onderhouden van een blog. Kijk, als je een schrijver bent, dan ga eens in de week zitten en je ramt er in een half uur een leuk stukje tekst uit. Hoeft niet perfect te zijn natuurlijk.

Maar dan als fotograaf: eerst kiezen uit honderden (enkele duizenden bij bruiloften), ze moeten wel een beetje bij elkaar passen en een verhaal vertellen. Dan de juiste afmeting maken en collages maken van foto’s die rechtop staan. Dan de boel uploaden op de juiste plek. En dan ook nog een tekst erbij schrijven… Veel werk, kost me een halve dag zo’n blog-post! Tsja en dan zijn we ineens anderhalf jaar verder en weinig posts nog…

En nu kom ik er eigenlijk achter dat ik de website op de verkeerde manier heb ingericht: de blog had op een andere plek en op een andere manier gemoeten. Ok, dus we gaan alles omgooien. Gelukkig is het zomervakantie en het weer loopt een paar maanden vooruit 🙁

De komende tijd zullen er een aantal artikelen bijkomen, die van een andere plek en een andere tijd afkomstig zijn. Sorry voor de verwarring :-/