Verleden: Al sinds ik kind was stond ik met enige regelmaat in de doka (donkere kamer) met mijn moeder, die staffotograaf was bij Verkade. De geur van ontwikkel- en fixeerbaden staan me nog goed bij. Daar, als 8 jarig jongetje, mocht ik voor het eerst mee als 'second shooter' op een reportage (een wielerwedstrijd). Het gevoel dat ik kreeg door die camera in mijn handen, ik zal het nooit vergeten.

Veel later maar nog in het analoge tijdperk en zonder autofocus, mocht ik mijn moeder's huwelijk vastleggen; mijn eerste trouwreportage. Ze was erg tevreden, gelukkig. Daarna moest fotografie helaas, vanwege de hoge ontwikkel- en afdrukkosten, op een laag pitje. Tot 2007, toen ik mijn auto verkocht  (een mooie Rover 620i) om mijn eerste professionele camera te kopen.

Nu, een aantal body's, lenzen, flitsers en een portable studio later is het gevoel nog steeds hetzelfde wanneer ik een camera oppak. Hetzelfde gevoel als toen bij die wielerwedstrijd. De passie is altijd gebleven: het zoeken naar die schitterende foto, het juiste moment, de perfecte compositie...

Inmiddels heb ik met vele takken van fotografie kennisgemaakt en ik ben erachter dat ik een echte mensenfotograaf ben. Zowel in portretten, actie (journalistiek, evenement of sport), als in een (bruids)reportage. Mensen vinden mij spontaan, vlot, makkelijk en ik neem meestal snel de spanning weg wanneer ze voor de lens komen te staan. Dan kunnen ze lekker zichzelf zijn en dat toont in de foto's. Daarbij vind ik het een uitdaging om te zorgen dat het beeld dat ik creëer een boodschap communiceert.

Ik fotografeer graag in journalistieke stijl: (bijna) niet geregisseerd, niet (al te) aanwezig, de zaken hun gang laten gaan. Echter, daar waar nodig maak ik aanpassingen want uiteindelijk moeten de foto's wel raak zijn.
Voorbeelden voor mij zijn: Ryan Brenizer vanwege zijn bruids-, portretfotografie en Raymond Rutting vanwege zijn streven om van fotojournalistiek een vorm van kunst te maken.

In mijn vrije tijd heb ik nog een paar hobby's: ik beoefen aikido (een Japanse krijgskunst) en ik loop geregeld hard. Verder ben ik gek op reizen (waarom is dat zo duur?!) en op echt lekker eten.

 

Wil je wat meer weten? Informatie, een offerte, prijsopgave? Stuur dan dit formulier in, of bel me!

Met hartelijke groet,

Dennis Goedbloed (--> DG --> DeeGee)

Dennis Goedbloed Fotografie

Zegge 36
1422 RA UITHOORN
+31-(0)6-14125001

KvK#: 56529910
BTW#: NL1876 04 095 B01