x
Pech…

Tsja, soms zit het mee en soms zit het tegen. Oké, ik moet eerlijk zijn: het was beide. Plotseling begon mijn geliefde mac te haperen. Hoewel, haperen… hij sloeg steeds in één keer vast. Op de meest willekeurige momenten en vaak al tijdens het opstarten. Op dat moment was er ook niets meer mee te beginnen, behalve uitzetten. Soms draaide ie als vanouds, dagen achter elkaar. Foto’s editen, renderen en uploaden, zonder ook maar een kleine hapering. Dan sloeg ie twee uur lang achter elkaar vast tijdens het opstarten.

 

Ik heb gelukkig al mijn foto-opdrachten netjes af kunnen ronden (en op tijd) ondanks al het gehannes, de spanning – als ie er nu maar niet mee op houdt… – en de frustraties als dat toch gebeurde. Daarna heb ik hem naar een mac-specialist weggebracht die hem binnenste buiten keerde. Blijkt het euvel een probleem met de videokaart te zijn (die op het moederbord gebakken zit) dat voor dit model al 4 jaar bekend is! En waarvoor Apple een garantie-reparatieprogramma heeft. Alleen zitten we qua termijn net op het punt dat dat programma afloopt, of net niet. Spannende tijden, want bijna 1000 euro voor een reparatie heb ik er geloof ik niet voor over, hoewel een nieuwe me nog veel meer zou kosten 🙁

 

Dan ben ik blij dat dit het enige is waar ik me zorgen om hoef te maken: een weer werkend apparaat. Al mijn data staat gelukkig altijd goed (en dubbel) gebackupt! Foto’s, documenten, werk, administratie en weet ik veel wat nog meer… ik hoef me er geen zorgen om te maken. En dat is dan weer heerlijk.

Leave a reply