x
Ruhrgebied

Een mooie trip gemaakt naar het Ruhrgebied. Daar staan een aantal prachtige (verlaten) industriegebieden, verlaten en deels verweerd… Een prachtige omgeving om HDR-foto’s en foto’s met lange sluitertijden te maken. Vooral ’s nachts!

Leave a reply
  x
  Het verval in de zomervakantie

  Lokalen gevuld met leerlingen die, als het even meezit, ook nog hard aan het werk zijn. Of lege lokalen na schooltijd, of ‘s avonds. Dat heeft iedereen wel gezien.

  Maar het moment dat de school echt verlaten wordt, wanneer de zomervakantie begint. Na een paar weken waarin al geen les meer wordt gegeven, lokalen voor andere doeleinden zijn gebruikt… Overal spullen staan: sommigen in afwachting van een nieuwe bestemming, anderen wachten op de schoonmakers die het af zullen voeren of lokalen die bijna geheel gestript zijn van wat ze leslokalen maken. In die periode vervalt de school een beetje, sterft een beetje af.

  Dat verval heb ik proberen vast te leggen in een serie HDR-opnames die ik bewerkte om die teloorgang, verlatenheid en achtergelaten chaos te benadrukken.

  Klik op de foto om de serie te bekijken.

  Leave a reply